Šta je sublimacija i šta Vam je potrebno za sublimaciju ?

Kako bi Vas upoznali sa svetom sublimacione štampe, izdvojili bi sledeće

  • Sublimacija je tehnika štampe koja termo postupkom pretvara boju u gasovito stanje i vezuje je za razne podloge. Daje Vam mogućnost da štampate kako u velikim tako i u malim serijama gde male serije ne iziskuju uvećanje troškova. Sama izrada traje nekoliko minuta gde je tehnika vrlo jednostavna i lako je savladati. Potrebno Vam je osnovno znanje rada na računaru a sve ostalo je šablon. Na tržištu figurira preko 1000 različitih artikala namenjenih za termo sublimaciju a uz Vašu kreativnost i maštu svakako ćete biti u mogućnosti da ponudite unikatne predmete za različite namene koje put do kupaca nalaze na najlakši mogući način, za šta vam nije potreban čak ni prodajni prosto. Kupce možete pronaći vrlo lako putem “on line” prodaje i oglašavanjem, a naše iskustvo govori da za proizvode koje možete ponuditi, kupci vas sami nalaze jer ste svakako spremni da im odgovorite na svaki zahtev koji Vam postave, bilo da se radi o poruci, dizajnu koji će sami smisliti ili ćete im vi po njihovoj ideji realizovati gotov proizvod. Dovoljno je da razmenite par poruka viberom, maillom, i proizvod sa traženom temom je spreman.
  • Kao veliki atribut sublimacione štampe je cena utrošenog materijala koja ne prelazi 7 do 10 dinara za otisak u punom koloru veličine A4. Kad uzmete u obzir i da je za nabavku kompletne linije potrebno izdvojiti od 400 do 1000 eura, onda svakako morate zaključiti da je rentabilnost bavljenja sublimacionom štampom svakako velika.
  • Sa zadovoljstvom će Vam naš stručni tim pomoći kako tehničkim tako i bilo kojim drugim savetom.

OPREMA ZA SUBLIMACIJU

Za bavljenje sublimacijom Vam je neophodna sledeća oprema

Sublimacioni štampač i termo presa

ŠTAMPAČI A4, A3, koji su kompletno prilagodjeni sublimaciji.

Pošto sublimaciono mastilo reaguje pod uticajem toplote ne mogu se koristiti štampači sa termalnim glavama jer bi se mlaznice vrlo brzo zapušile, sa druge strane moguće je koristiti štampače sa piezo tehnologijom štampe (mastilo se istiskuje širenjem kristala) a to je princip na kom radi većina Epsonovih desktop i štampača velikog formata.
Izbor samog štampača zavisi od formata štampe, ciljnog spektra boja u zavisnosti od broja boja/kertridža, brzine štampe, potrošnje samog mastila.
Zbog razlike između sublimacionih mastila i mastila koja regularno koriste Epsonovi štampači, uz sublimaciona mastila bi trebalo da dobijete odgovarajući kolorni profil da biste imali odgovarajući kvalitet otiska.
Takođe nije preporučljivo koristiti štampač koji je već korišćen sa drugom vrstom mastila jer će doći do mešanja mastila u glavi štampača što može negativno da se odrazi na sam rad štampača.

Sublimaciono mastilo nije poželjno mešati sa drugim vrstama mastila, tako da ne možete koristi originalne ili kompatibilne kertridže ili drugu opremu koja je već korišćena sa nekim drugim mastilom.

U ponudi imamo veliki izbor koji obuhvata više”EPSON” modela L, XP, SX, WF,.. serije
Štampačima pored sublimacionih boja (NANO), koje dobijate uz proizvod, preuredjujemo niz drugih stavari koje su neophodne za besprekoran otisak. (Silikonski roleri, pritisak vodjica papira, softwersko prilagodjavanje mlaznica, registraciju štampača sa njegovim brojem i brojem njegovog softvera tako da nesmetano možete nastaviti upotrebu i nakon 6500 otisaka kod kojih se u suprotnom pojavi blokada i potreba za softverskkim resetom otpadnog tanka, cisa i ostalog)
Ovu dopunu kod štampača retko ko radi, prodaju se uglavnom u stanju kakvom su kupljeni u prodavnici sa nalivenim subli bojama (kina ili korea) i onda nastaju problemi s kojima se svakodnevno srecemo u našem servis

TERMO PRESE

Toplotna, termo presa

Toplotne prese se razlikuju po površini toplotnog elementa, mogu biti digitalne, maksimalnoj temperaturi, maksimalnoj mogućoj debljini predmeta na koji se vrši transfer, vremenu postizanja potrebne temperature itd. Prese za transfer na ravne materijale, majice imaju ravan toplotni elemenat za transfer na predmete koji imaju drugačiji oblik npr. šolje, čaše, boce, kačketi, torbe itd. koriste se prese sa prilagođenim oblikom toplotnog elementa u zavisnosti od ciljanog materijala.

Za dobar otisak morate obratiti pažnju na dve stvari kod presa, to je ujednačen pritisak i ravnomerna temperatura u svakom delu grejne ploče.

Naša ponuda obuhvata prese koje poseduju neophodne parametre i opremu za sublimaciju. Iste prese se koriste i za sito štampu, za transfer floka, fleksa i drugih termo folija ali u toj primeni ne iziskuju atribute koji su neophodni za sublimaciju. Naš savet je da ne pokušavate transfer rol i drugim peglama, presama koje su od prekomerne upotrebe iskrivile grejnu ploču, koje umesto silikonske podloge imaju sundjere i drugo, one koje nemaju precizne termostate i koje nemaju mogućnost podešavanja pritiska.

Sve naše prese, bez obzira na veličinu, automatiku, adaptere za različite medije i drugo, poseduju ono što je neophodno :

– Silikonska guma, tvrdo presovana, plus apsorber vlage što obezbedjuje ravnomeran pritisak, akumuliranje toplote i izjednačenu temperaturu u svakom delu transfera (za razliku od mnogih drugih uveženih iz Kine)
– Grejači nisu uliveni u ploču, mogu se menjati (za razliku od mnogih drugih uveženih iz Kine)

KRENITE VEĆ DANAS!

Uz pravi izbor opreme, sa našim bogatim iskustvom i uz tehničku podršku našeg stručnog tima koja je uvek uz Vas

Šta mi je potrebno osim opreme?

 U zavisnosti od onoga na čemu bi štampali, morate koristiti pomoćni materija koji se može okvirno svrstati u dve grupe

Štampa na pamučnim tkaninama zahteva odredjenu vrstu transfer papira i kao medjufaznu radnju, prolaz kroz stabilizator u prahu pre termo postupka. Sve ostalo se sublimira štampom na drugoj, brzosušećoj vrsti transfer papira, bez prolaska kroz stabilizator. Naravno, da odredjeni transfer papiri traže podešavanje parametra štampača.Takodje ukoliko imate potrebu za štampom na tamnim tkaninama, drvetu, metalu, staklu… za to su vam potrebne podloge odnosno prajmeri, ukoliko niste nabavili već pripremljene sublimacione medije.

 

Da li moram savladati grafičke programe za obradu slika?

Za bavljenje sublimacijom Vam je potrebno osnovno znanje rada na računaru i poznavanje najosnovnijih alata i filtera grafičkih programa. Uz našu podršku i prosledjivanje parametra sigurno ćete postići odličan kvalitet i bez nekog dubljeg zadiranja u program za obradu slika. Postepinim upoznavanjem sa mogućnostima grafičke obrade ćete sve više i više napredovati i uvereni smo u to da će Vas šarolikost obrade slika i teksta, navesti na zbližavanje sa odabranim programima

Šta u slučaju kvara opreme?

Nabavkom naše opreme ste osigurali servis u najkraćem roku.Opremljeni smo stručnim timom, velikim lagerom rezervnih delova, a kao posebnu pogodnost, našim klijentima smo uvek u prilici da pružimo zamensku opremu u slučaju da u kratkom roku nismo u prilici da otklonimo kvar na vašim uredjajima. 

Koliko novaca mi treba za početak?

Ulaganje je minimalno, odnosno za nabavku opreme sa zavidnom količinom pomoćnog materijala je potrebno izdvojiti približno oko 500 eura i sa tim ulaganjem ste spremni za pokretanje jako profitabilnog posla. Ukoliko pratite naše akcijske proizvode, možete nabaviti kompletnu liniju sa potrošnim materijalom za veliku grupu proizvoda po izuzetno povoljnim cenama, daleko nižim od tržišnih uz kompletnu tehničku podršku.

Gde se mogu kasnije snabdevati potrošnim materijalom?

U našoj ponudi, uvek na lageru, možete pronaći sve što je neophodno za bavljenje sublimacionom štampom. Svakodnevno obogaćujemo ponudu novim proizvodima koje testiramo u našoj proizvodnji i sa neophodnim instrukcijama o upotrebi distribuiramo našim kupcima.

Da li je bezbedno slanje opreme kurirskim službama?

Uz adekvatno pakovanje i zaštitu opreme obezbedjujemo maksimalno bezbedan transport  preko kurirskih službi. 

Print

Vaš brend, logo, dizajn na svemu

 

SUBLI INK

Štampajte na svemu